Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

Daniel P.

18. 9. 2011 22:21
neměli bychom žít duchovně

...mohli bychom. A hlavně bych nezaměňoval duchovno za lidovou magii.

0 0
možnosti
FS

cybob

18. 9. 2011 21:36
co jsou vibrace?

Myslím-li svou lásku a duchovnost upřímně, pak chci svou víru prožívat ve společenství. Tím mohou být společenství v kostelích.

Co mají být vibrace a co má být naší ochranou mi uniká. Spousta zla a bolesti se stává i vynikajícím a laskavým lidem. I když to neznamená, že nemá cenu se o lásku snažit.

0 0
možnosti
EN

tuana

18. 9. 2011 21:38
Re: co jsou vibrace?

viz níže všechny příspěvky

0 0
možnosti
MR

rodd

18. 9. 2011 21:07
Spíše

je to odkaz jedné  epochy lidstva a chápání jeho stavby, dnes to vlastně vede do slepé uličky jež paradoxně může znamenat neprožitý karmický život. Je potřeba si uvědomit že duchovnost je odkazem určité situace a stavu společnosti a jejího rozměru poznání a rozvinutého duševenství. Jinak řečeno duchovnost je vlastně dnes už přežitek, obdobně jako je přežitek, království či mocnářství. Respektive je to o dětství lidstva. Dnes naopak je potřeba vzdělání, samostatnost a svoboda jež rozvíjí v nás duševní potenciál, ale nesmíme zapomínat že každý máme jiný tah a potřebu, ne zrovna vyvanout. Když použiji příměr duchovnost jež považujeme zatím jako nejvyšší konstantu, je vlastně lidským údělem a nejvyšší konstantou,  cesta ke konečnému osvícení a vyvanutí z lidského světa. Na této cestě je ale duchovnost překážkou, neboť je to vlastně i cizí přejatý projev, nikoliv vlastní poznaný a zakoušený. Jinak řečeno duchovně znamená

0 0
možnosti
JN

Jiří N

18. 9. 2011 21:11
Re: Spíše

Hm ... Mám osobně jiné zkušenosti. Ale "všechny cesty nakonec vedou do Říma".;-)

0 0
možnosti
S

seelen

18. 9. 2011 20:54
Otázky si nedávám

a žiji v desateru.

0 0
možnosti
JN

Jiří N

18. 9. 2011 20:57
Re: Otázky si nedávám

OK, to je moc dobré.R^V

0 0
možnosti
EN

tuana

18. 9. 2011 20:49
Milý autore

já vím,že jste to myslel dobře a Váš článek byl napsán,protože poslední dobou ubývá těch dobrých věcí a přibývá víc těch smutných nebo zlých.Jenže,víte,ono to tak musí být,všechno souvisí se vším,z hlediska karmy a jejím vyrovnáváním jak jednotlivce,tak i třeba národů se děje to,co nás potom trápí ve zprávách...Ne každému člověku je dáno,aby se stal duchovním člověkem,nebo aby se alespoň vydal na cestu hledání.Proto není možné kázat z kazatelny,přemlouvat na ulici,psát na blog o duchovních věcech a jak by lidé měli dělat to,či ono.

Ale v jednom máte pravdu,kdyby každý pomohl někomu v nouzi,bylo by na tomto světě o trošku lépe.....

0 0
možnosti
JN

Jiří N

18. 9. 2011 21:05
Re: Milý autore

Dobrý večer, rozumím vám moc dobře. Ovšem není právě to, že se smiřujeme s dnešním způsobem života a ten vytěsňuje vše duchovní, o to větším důvodem o tom alespoň začít mluvit? Máte pravdu v tom, že nelze nikomu nic nařizovat. Jsme přeci svobodní a každý žijeme tak, jak jsme se rozhodli a jak v podstatě chceme. Určitě však nemám v úmyslu o svých názorech někoho přesvědčovat. Je to přece jine pořád můj názor, pokud se s ním někdo dobrovolně neztotožní, že? Je to pouze a jen mé vidění světa, mé paradigma. Ledacos jsem v životě prožil a mnohé události mi napověděly, co je špatně a co je dobře. Ale musíte se se svým názorem zžít a pak ho také umět "žít", slynout s ním. Pak je vše vpořádku. Rozumíte mi? Děkuji za názor. Přeji hezké dny. S úctou Jiří.

0 0
možnosti
BJ

Enin

18. 9. 2011 20:49
pokud máme žít duchovně

Náš duch musí být nejdříve naživu. Pokud tomu tak není, nejde žít ani duchovně, ani růst duchovně. A lidé se bohužel rodí s mrtvým duchem.

0 0
možnosti
EN

tuana

18. 9. 2011 20:53
Re: pokud máme žít duchovně

bllázínku,Vaše špatná zkušenost a zklamání z lidí z Vás dělá pesimistu.....bude to lepší,uvidíte

0 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 853x
Chci dělat vše, co lidi sbližuje a nikoliv rozděluje.

Seznam rubrik