Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Neznám špinavé peníze

12. 9. 2011 2:17
Trvalý ekonomický růst

je potřebný k fungování dnešního světa, aby bylo možné platit úroky z úvěrů. Když není růst, celý finanční systém jde rychle ke dnu a žere své účastníky v sérii bankrotů.

0 0
možnosti

Jiří N

12. 9. 2011 8:16
Re: Trvalý ekonomický růst

Právě proto, v tom je ta potíž.!!

0 0
možnosti

Dark5

11. 9. 2011 23:42
Vzdyt se jenom...

...vyrovnava svetove "bohatstvi". Jednou jsme se dobrovolne stali soucasti globalniho trhu a dovazime extremne levne zbozi z Ciny nebo jizni ameriky. Proto nase vyroba upada, a navic nemame moc co nabidnout. Zavislost na rope, plynu a uhli nam zveda ceny bez adekvatiho narustu platu. I kdyz bychom mohli penize investovat do setrnejsi vyroby, vystavby a prestavby setrnejsiho bydleni, tak je radsi nahazime solarnim podnikatelum.

Hospodarsky rust byla jedna z hlavnich zbrani proti dluhu, ktery nase vlady uz od rozkradeni politickym ekonomem V.K. bezostysne vrsily. Bobtnala sfera lidi, kteri zadne skutecne hodnoty neprodukuji. Ale dokud byl rust, tak je stat stihal uzivit, ted uz to zacina byt problem.

0 0
možnosti

rudaz

11. 9. 2011 23:48
Re: Vzdyt se jenom...

Karma. Souhlas s tímto příspěvkem. Závěr článku se mi líbí, kopíruje hodnocení krize od J.Bati. Východisko z krize - morální hledisko a osobní příklad. Mužové činu zde jsou, stačí nakouknout do NEparlamentních stran - Svobodní, Občané.cz ši http://www.suverenita.info nebo http://www.suverenita.cz.

Bude líp.R^V

"Nestačí znát, musí se použít, nestačí chtít, musí se činit." » J.W.von Goethe.

0 0
možnosti

Jenset

11. 9. 2011 23:33
Tak či tak, ale vcelku zajímavý a dobrý..

Při čtení tohoto článku jsem se nemohl rozhodnout, jestli spíše souhlasím anebo spíše nesouhlasím :-)

Líbí se mi, že se v článku psalo o skromnosti - mnohdy konzumujeme až moc. Zajímavou otázkou je, kdy je konzumace přehnaná? Každý to má nastaveno jinak, někdo si raději odepře dobrý oběd a namísto toho si koupí pěkné oblečení, jiný to má přesně obráceně. Někdo nutně potřebuje uspokojit oboje. Raději vyprodukuje více práce a získá za ni více peněz a tak si jak oblečení, tak oběd může dovolit. Jiný ovšem chce mít oboje, ale nechce pro to udělat více. A tak si to koupí na dluh...

Co se mi nelíbilo byla nepotřeba dalšího růstu... Růst, z dlouhodobého hlediska (= třeba 1x za dekádu krize, pak růst), je velice důležitý. Čím více bude společnost vyspělá, tím šetrnější bude k životnímu prostředí. Čím více bude společnost vyspělá, tím kvalitnější výrobky vyprodukuje (například léky a pohodlnější život pro ty, kteří pracovat nemohou (důchodci a postižení))

0 0
možnosti

lesicatko

11. 9. 2011 23:48
Re: Tak či tak, ale vcelku zajímavý a dobrý..

No, Čína teraz prudko expanduje, HDP ma cca10 % ročne a týždenne ! otvara 2 -3 uhoľné elektrarne o cca 500 MW

Ešte stále je v HDP/obyvateľa daleko za vyspelými krajinami EU a USA, ešte stale spotrebúva na obyvateĺa cca1I3 energii vyspelých krajín EU a USA, ale už je prva na svete čo sa týka emisii CO2 a to napriek tomu, že mohutne investuje aj do obnoviteĺných zdrojov, detto sa aj v buudúcnosti čaká prevladajúca štruktúra energetiky na fosílnych zdrojoch.

Jej cestu bude nasledovať India, kde ma mohutne / o 500 milionov / vzrasť počet obyvateĺov do r 2050.

Logická otazka - vydržia to zdoje ? Čo zo znečistením ?

No a ak nevydržia - ustojí svet frustráciu stamilionov ľudí , ktorí videli, že sa môžu mať lepšie , ale tí pred nimi im vyžrali budúcnosť ? ?

0 0
možnosti

lesicatko

11. 9. 2011 23:25
Veľmi naivné a povrchné

Asi ako pred Veĺkou francúzskou revolúciou uvaha, že Mária Antoinetta by mala pribrzdiť v tom míňaní na šperky ...

0 0
možnosti

marek.voksay,blogidnes

11. 9. 2011 23:08
Naprosto vynikající článek pane kolego ... tleskám

R^

0 0
možnosti

Jiří N

11. 9. 2011 23:11
Re: Naprosto vynikající článek pane kolego ... tleskám

Děkuji velmi. Já tleskám vám za pozitivní reakci. Jen houšť a větší kapky, že?;-D

0 0
možnosti

Urb - Uničtoženie vraga

11. 9. 2011 22:57
Někdo v tom vidí strašáka a jiný spravedlivý trest

Když půjdu ekonomicky ke dnu, půjdou se mnou i pravičáci, kteří to zavinili. Teď jde o to, kdo to déle vydrží. Jsem bez dluhů, oni jsou zadluženi. Mám našetřeno, oni ani floka. Mohu žít v v Německu, stačí se jen sbalit a do hodiny odjet.Většina z nich nemůže. Tak a šup sem s tou krizí, já se těším a hlavně na ty rozbiječe JZD. Jejich krach je nevyhnutelný. Kdo by kupovat za až 19% přirážku DPH? To jejich zboží je už ve vitríně v marketu hnus a po zásahu Lihoslava-alchimisty financí, už také neprodejné.

0 0
možnosti

G3000

11. 9. 2011 23:00
Re: Někdo v tom vidí strašáka a jiný spravedlivý trest

Pravičáci, kteří to zavinili. O kom to mluvíte?

0 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 853x
Chci dělat vše, co lidi sbližuje a nikoliv rozděluje.

Seznam rubrik