Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zrcadlení naší budoucnosti v roce 2012

       V našich životech (a mne z toho nevyjímaje) se dějí v poslední době zajímavé a řekl bych až neobvyklé věci. Pokud se ovšem dobře díváme a citově vnímáme své okolí.

       Prvotní příčinou utrpení je naše jednání a naše myšlenky. To také určuje náš tzv. osud a události, které nás potkávají. Není však podstatné to, co se kolem nás děje, nýbrž to, jak na danou událost reagujeme, jak jí vnímáme a jak sebereflexi využijeme pro vlastní růst a obohacení druhých vlastním příkladem. Určitě jsme se mnozí z nás setkali v poslední době s tím, že se nám z ničeho nic zhroutí dlouhodobé vztahy. Lidé ztrácí trpělivost a chybí jim sebemenší ochota být vstřícní, jsou krajně netolerantní, bez známky altruismu a empatie.

       Toto vše je velmi úrodnou půdou a krůček k tomu, že lidé cítí stále větší strach z ohrožení sebe sama. Smutné na tom ovšem je to, že důvodem pro to není skutečná realita, ale virtuální svět naší mysli, které jsme dobrovolně předali moc nad sebou samými. Mysl nám má sloužit k našemu užitku a nikoliv nás zotročovat a dělat z nás utrápené a strachuplné bytosti.

       Sami máme dnes a denně dostatek příležitostí pod povrchem všudypřítomných okolních zmatků najít při soustředěném a intuitivním zkoumání mnoho velmi mocných a až mystických znamení nacházet pravý význam a poslání událostí, jež se projevují bez výjimky jako znamení. Přestože některé vlivy na vás působí opravdu velkou negativní silou, vytrvejte v řádném konání svých denních povinností s nepřipoutaností, nesouzením a pokorou.

       Letošní rok je jakýmsi zrcadlením naší budoucnosti v roce 2012. Změny vidíme, jen pokud sami chceme. Děje se mnoho úkazů a událostí, které nám dávají trvalé příležitosti provést až neskutečnou a zcela zásadní změnu řádu a smyslu našeho života. Sám mám mnoho mystických zážitků, které mne přímo vedou k tomu, jak mám řešit každodenní situace a dát svému životu vyšší smysl. A jsou pro mne poučením, i když se mi ne vždy vše podaří, ale důležité je konání a nikoliv pasivita. Když se otevřete, bude to přicházet samo. Sami lidé vás budou oslovovat a navrhovat vám řešení, která v hloubi své duše očekáváte.

       Jenom se snažte být zdrženliví ve svých soudech o lidech a událostech. Nevíte proč to všechno je! Nebojujte s lidmi a nesnažte se za každou cenu prosazovat svůj názor. Pravda si sama najde cestu ve správný čas. Nenapodobujte druhé lidi, nepřebírejte názory druhých za své, buďte sami sebou. Hledejte sami sebe uvnitř svého srdce. To je má osobní zkušenost a rada pro porozumění zrcadlení budoucnosti v roce 2012.

       Hledejte harmonii, pokoru, rozdávejte lásku a využívejte svůj soucit k odstraňování utrpení v životech svých i druhých lidí. Buďte svým životem pro druhé užiteční. A vytrvejte v tom navzdory tomu, co se kolem vás děje. Buďte trpěliví, vaše chvíle přijde. Buďme dobrými lidmi, nic jiného se od nás neočekává, bez ohledu na naši víru či nevíru, náboženství či politické přesvědčení.

Odkaz na související článek: http://www.reikicentrum.cz/2012/01/22/jaky-smysl-ma-zivot/

Autor: Jiří Nývlt | neděle 11.3.2012 21:44 | karma článku: 9,14 | přečteno: 643x
  • Další články autora

Jiří Nývlt

Vnímání reality jako závislé vznikání

Závislé vznikání je základním klíčem k obecnému pochopení vnímání reality. Je rovněž nezbytnou podmínkou k pochopení základů pravdy o utrpení v našich životech, a proč je život takový, jaký je. Mám za to, že nebude na škodu, když se velmi stručně zmíním o základních myšlenkách tohoto učení a nechť si každý sám učiní vlastní závěry o užitečnosti těchto pravd či o tom, zda jsou v souladu s našimi názory a myšlením. Pro mne osobně znamenalo pochopení principů závislého vznikání zcela zásadní změnu v životě, ve vnímání jeho reality a událostí.

21.3.2012 v 10:42 | Karma: 7,23 | Přečteno: 601x | Diskuse| Ostatní

Jiří Nývlt

Život ve zralém věku, nebo jen čekání na smrt?

Chápeme-li stáří jako fyzický stav našeho těla, pak se asi budeme muset smířit s tím, že z biologického hlediska proces odumírání našich buněk nelze zastavit, možná snad jen zpomalit.

5.2.2012 v 22:43 | Karma: 11,09 | Přečteno: 1029x | Diskuse| Ostatní

Jiří Nývlt

Karel Čapek: 9.1.1890 - 25.12.1938

Před 122 lety se v Malých Svatoňovicích narodil doposud celosvětově jeden z nejuznávanějších českých spisovatelů, intelektuálů a novinářů.

8.1.2012 v 15:41 | Karma: 10,02 | Přečteno: 487x | Diskuse| Ostatní

Jiří Nývlt

Vážení a milí návštěvníci blogu idnes

Děkuji Vám všem za přízeň v letošním roce, kterou jste mi předávali návštěvou mého blogu a pozorností, kterou jste věnovali mým sdělením s odkazy na mé zkušenosti a duchovního poznání s každodenní praxí reiki a jógy. Pokud jste měli chuť či potřebu si přečíst některý z mých příspěvků, jsem tím dvojnásob potěšen. Ne však kvůli sobě, nýbrž z důvodu smysluplnosti mých příspěvků a mého snažení ve prospěch a pro radost Vás všech.

31.12.2011 v 20:03 | Karma: 8,71 | Přečteno: 578x | Diskuse| Ostatní

Jiří Nývlt

Jak moc nám jsou drazí naši drazí?

Vztahy mezi lidmi jsou převážně velmi složité, pro ty bez schopnosti sebereflexe nepředvídatelné a pro převážnou většinu z nás zřídkakdy v souladu s našimi očekáváními. Hovořím-li obecně o vztazích, mám tím na mysli nejen vztahy s cizími lidmi, se známými, se spolupracovníky, s přáteli, mezi lidmi rozdílného vidění světa i rozdílných názorů, ale především vztahy v rodinách, mezi životními partnery, mezi příslušníky různých generací atd.

12.12.2011 v 21:56 | Karma: 10,29 | Přečteno: 771x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Z mrazu konečně do tepla. Už dnes bude 17 stupňů, o víkendu i přes 20

26. dubna 2024  8:21

Chlad a mráz zřejmě končí. Meteorologové avizují už na pátek teploty přes patnáct stupňů, o víkendu...

Ukrajinci dočasně stahují tanky Abrams. Jsou zranitelné při nasazení dronů

26. dubna 2024  8:01

Ukrajina dočasně stáhla z boje americké tanky Abrams M1A1, které se ukázaly být zranitelné při...

„Smrt režimu.“ Za nápis si má nezletilá ruská studentka odpykat 3,5 roku

26. dubna 2024  6:20

Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 853x
Chci dělat vše, co lidi sbližuje a nikoliv rozděluje.

Seznam rubrik